第12练 ud to(解析版)

更新时间:2023-12-24 22:12:40 阅读: 评论:0

2023年12月24日发(作者:蛤蟆河)

第12练 ud to(解析版)

第12练 Ud to

1.I ud to______ in Tibet,but now I am ud to_______ in Beijing.

A. live, living B. living ,living C. live ,live D. living , live

【答案】A

【解析】此题重点考查be ud to doing sth和ud to do sth两个句型结构的区别和意义。前者是习惯做某事,后者表示过去常常做某事,现在不做了。根据语境可知此句的正确含义是以前我在西藏住,现在我习惯住在北京。根据语义和句子结构可知选择A。考点: be ud to doing sth和ud to do sth的用法

2. Jeremy Lin ______an unknown basketball player in New York Knicks for quite a long time.

A. ud to be B. ud to being C. is ud to be D, was ud to be

【答案】A 此题考查短语辨析。ud to do sth.过去常常做某事; be ud to (doing) sth.习惯于做某事。根据句意:“林书豪过去作为-一个不知名的篮球运动员在纽约尼克斯队呆了相当长的一-段时间。”可知,用ud to be,故选A。

3.- How do you go to school, Kangkang?

-I ________go to school by bus, but I ride a bike now.

A. ud B. ud to C. am ud to D. u

【答案】B

ud to do sth.意为“过去常常做某事”"。

4. - -How is your grandma?

- -She is fine. She ud to______ TV at home after supper, but now she is ud to_____ out for a walk.

A. watch; go B. watching; go C. watching; going D, watch; going

【答案】D

ud to do sth.意为“过去常常做某事”; be ud to doing sth.意为“习惯于做某事”,二者都是固定搭配,故选D.答语句意:她很好。她过去常常晚饭后在家看电视。但现在她习惯于外出散步。

5. I’m ud to________ western food.

A. eat B. eats C. ate D. eating

【答案】D

考查固定短语be ud to的用法。句意:我习惯于吃西方的食物。be ud to意为“习惯于”,其中to是介词,后跟名词或动名词。故选D。

6. Dick _______ in America, but he has been_________ Chine food since he moved to China.

A. ud to live; ud to eating B. is ud to live; ud to eating

D. is ud to live; ud to eating D. ud to living; ud to eat

【答案】A

考查固定搭配。句意:迪克过去一直居住在美国,但是自从他搬到中国.以后,他已经习惯了吃中国食物。固定用法: ud to do sth.意为“过去常常做某事”,而be ud to doing sth.意为“习惯于做某事”。根据题意故选A。

7. She ______ live with her grandparents, but she doesn’t now.

A. ud to B. is ud to C. was ud to

【答案】A

ud to表示“过去常常”; be ud to do表示“被用来做某事”。根据句意“她过去常常与祖父母住,但是她现在不了”可知选A。o7. C“ ud to"表示一般过去时态,所以对其提问时用一般过去时。

8.—___________________________________

—I ud to collect stamps.

A. What do you u to do? B. What did you ud to do?

C. What did you u to do? D. What did you u to?

【答案】C

“ ud to"表示一般过去时态,所以对其提问时用一般过去时。

9. He______ go out with his parents, but now he______ staying at home alone.

A. ud to; is ud to B. is ud to; ud to

C. u to; is ud to D. is ud to; u to

【答案】A

ud to意为“过去常常”,be ud to doing 意为“习惯于做某事”,根据句意“他过去经常和父母- - 起出去,但是现在他习惯了-个人待在家里”。

10. He ud to late. But now he is ud to early.

A. sleep; get up

B. sleep; getting up

D. sleeping; getting up C. sleeping; get up

【答案】B

ud to do sth.过去常常做某事;be ud to doing sth.习惯于做某事。

一、完形填空

When I was in the third grade, I was picked to be the princess in the school play.

For weeks my mother helped me __1__ my ntences. But once during a performance, every word __2__ from

my head. My teacher asked me to change roles and be the narrator (解说员). Though I didn't tell my mother what

had __3__ that day, she felt my __4__ and asked if I wanted to take a walk in the yard.

It was a lovely spring day. We could e dandelions (蒲公英) coming out through the grass, just like a painter

had touched our woods and fields with bits of gold. I watched my mother carelessly bend down (弯腰) __5__

some flowers. “I think I am going to dig up all the wild grass,” she said. “But I like dandelions, all flowers are

beautiful—even dandelions!” I said. My mother looked at me riously. “Yes, every flower shines in __6__ own

way. And that is true of people, too,” she said. She had guesd my pain. I started to cry and told her the __7__.

“You will be a beautiful narrator,” she said, __8__ me of how much I loved to read stories aloud to her.

Over the next few weeks, I learned to take __9__ in the role. The big day finally came. A few minutes before

the play, my teacher came over to me. “Your mother asked me to give this to you,” she said, handing me a __10__.

After the play, I took the flower home, laughing that I was perhaps the only person who would keep such wild

grass.

( )1. A. write B. listen

( )2. A. disappeared B. spread

( )3. A. done B. happened

C. practice D. teach

C. forgot D. left

C. gone D. made

D. unhappiness ( )4. A. illness B. fearlessness C. kindness

( )5. A. by B. for

( )6. A. it B. its

C. with D. at

C. it's D. it is

( )7. A. memory B. discovery C. truth D. accident

( )8. A. reminding B. thinking

( )9. A. action B. turns

C. reminded D. thought

C. risks D. pride

D. dictionary ( )10. A. note B. dandelion C. sunflower

【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲的是“我”在学校演戏剧的经历,起初饰演公主,后因忘词而改为旁白,因此而闷闷不乐。通过蒲公英告诉我一个道理:即使再普通的东西也会造就伟大。在母亲的鼓励下,我将旁白这个角色做得很好。

1. C【解析】考查动词词义辨析。句意:母亲用了好几周帮助我我的台词。write写;listen听;practice练习;teach教。因为演戏剧是需要练习台词的。故选C。

2. . A【解析】考查动词词义辨析。句意:但是一次在表演中,每一个词从我的头脑中。disappeared消失;spread传播;forgot忘记;left离开。根据语境及下句“My teacher asked me to change roles and be the narrator(解说员).”可知老师给她换了角色,是因为她总忘词,再结合句中“from”可知“disappeared”最符合语境。故选A。

3. B【解析】考查动词词义辨析。句意:尽管我没有告诉我妈妈那天所的事情,她感觉到了我的并问我是否想到院子里走一走。done做;happened发生;gone去;made制作。根据语境可知,妈妈觉察到了发生了什么。故选B。

4. D【解析】考查名词词义辨析。illness疾病;fearlessness无畏,勇敢;kindness善良;unhappiness不高兴。根据语境及句意可知“我”因角色变化而表现出的不高兴,妈妈都看在了眼里。故选D。

5. A【解析】考查介词词义辨析。句意:我看到我妈妈不经意地弯下腰一些花。by通过,在……旁边;for对于;with用;at在某个时间或时刻。根据句意可知是妈妈在一些花旁边弯下腰。故选A。

6. B【解析】考查代词的用法。句意:是的,每一朵花以自己的方式绽放着。it它;its它的,是形容词性/名词性物主代词;it's它是(it is或is has的缩写形式);it is它是。分析句子结构可知此处缺少可修饰名词的形容词性物主代词。故选B。

7. C【解析】考查名词词义辨析。句意:我开始哭并告诉她。memory记忆;discovery发现;truth真相;accident事故。根据句意及语境可知“我”把真相告诉了妈妈,说出了自己不高兴的事情。故选C。

8. A【解析】考查动词词义辨析及非谓语动词。句意:……我是多么爱给她大声地朗读故事。reminding提醒;thinking认为;reminded提醒;thought认为。分析句子成分可知此处应填现在分词作伴随状语,再结合句意可知【答案】。故选A。

9. D【解析】考查名词词义辨析。句意:在接下来的几个星期里,我学会了以这个角色为。action行动;turns轮流;risks冒险;pride骄傲。take pride in是固定短语,“以……为骄傲”。再结合语境(妈妈对她一直的鼓励,如上文中的句子“You will be a ”)可知答案。故选D。

10. B【解析】考查名词词义辨析。句意:……她说着并递给我一。note便条;dandelion蒲公英;sunflower向日葵;dictionary字典。根据语境及文中下句“After the play, I took the ”可知妈妈送来的应是蒲公英。故选B。

二、阅读理解

When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong, China, we brought not only

our luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people should always

respect(尊敬) elders. Unluckily, this rule led to my very first embarrassment in the United States.

I had a part-time job as a waiter in a Chine restaurant. One time, when I was rving food to a middle-aged

couple, the wife asked me how the food could be rved so quickly. I told her that I had made sure they got their

food quickly becau I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My

manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how nsitive(敏感)

Americans are and how they dislike the description “old”. I then walked back to the table and apologized to the

wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caud by cultural differences, so

they laughed and were no longer angry.

In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be venty or eighty, and

people who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people

becau they know they can learn from their rich experience.

However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is

going to retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themlves away from growing

old by doing exercis or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the

restaurant that I respect the elderly, they got angry becau this caud them to feel they had failed to stay young. I

had told them something they didn’t want to hear.

After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I don’t respect them any more; I still

respect them, but now I don’t show my feelings through words.

根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

1. Jack brought the couple their food very fast becau _______.

A. the manager asked him to do so

B. he respected the elderly

C. the couple wanted him to do so

D. he wanted more pay

2. When Jack called the couple “elderly”, they became _______.

A. nervous B. satisfied C. Unhappy D. excited

3. In Jack’s hometown, _______.

A. people dislike being called “old” B. people are proud of being old

C. many people reach the age of venty or eighty

D. the elderly are the first to get food in restaurants

4. After this experience, Jack _______.

A. lost his job in the restaurant B. made friends with the couple

C. no longer respected the elderly D. changed his way with older people

5. Which of the following is TRUE?

A. The more Jack explained, the angrier the couple got.

B. Jack wanted to show his feelings through words after his experience.

C. The manager went back to the table and apologized to the couple.

D. From this experience, Jack learned more about American culture.

1.选B。根据第2段中的I told her that I had made sure they got their food quickly becau I always respect the

elderly可知【答案】。

2. 选C。根据第2段中的As soon as I said that, her face showed great displeasure可知他们听到Jack称他们为老者时,一点也不高兴。

3.选B。根据第3段中的In my village in China, people are proud of being old可知【答案】。

4.选D。根据最后一段中的After that, I changed the way I had with older people可知【答案】

5.选D。根据第2段最后一句After the couple heard my reason, they understood that the problem was caud by

cultural differences, so they laughed and were no longer angry可知A选项不对;根据文章最后一句but now I

don’t show my feelings through words可知B选项不对;根据第2段中的I then waked back to the table and

apologized to the wife 可知C 选项也不对,故正确【答案】为D。

翻译

When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong, China, we brought not only our

luggage, but also our village rules, customs and culture. One of the rules is that young people should always

respect(尊敬) elders. Unluckily, this rule led to my very first embarrassment in the United States.

当我们一家在2010年从一个中国广东的小山村迁移到美国时,我们不仅带上了我们的行李,同时也带上了我们村庄的规矩,习俗和文化。规矩之一就是青年人应该尊敬老年人。不幸的是,这条规则使我在美国第一次非常难堪。

I had a part-time job as a waiter in a Chine restaurant. One time, when I was rving food to a middle-aged

couple, the wife asked me how the food could be rved so quickly. I told her that I had made sure they got their

food quickly becau I always respect the elderly. As soon as I said that, her face showed great displeasure. My

manager, who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how nsitive(敏感)

Americans are and how they dislike the description “old”. I then walked back to the table and apologized to the

wife. After the couple heard my reason, they understood that the problem was caud by cultural differences, so

they laughed and were no longer angry.

我的兼职工作是在中国的一家餐馆里当一名服务员。有一次,当我为一对中年夫妇服务时,那个妻子问我食品怎么能这么快被送上来。我告诉她我保证他们能这么快享受到食物是因为我总是尊敬老人。当我说完后,她非常不高兴。我的经理碰巧听到我那样说,把我带到一边给我一个冗长的关于美国人如何敏感并且如何不喜被欢描述的“老”的演说。随后我走到坐姿旁边向那位妻子道歉。当那对夫妇听了我的解释,他们明白是文化的差异引起的误会,因此他们笑了并且不再生气。

In my village in China, people are proud of being old. Not so many people live to be venty or eighty, and people

who reach such an age have the most knowledge and experience. Young people always respect older people

becau they know they can learn from their rich experience.

在我们中国的小村庄,人们以老为荣。并不是很多人都有七十或八十岁,达到这个岁数的人拥有最丰富的知识和经验。年轻人总是尊敬老人,因为他们知道他们能学习那些丰富的经验。

However, in the United States, people think “growing old” is a problem since “old” shows that a person is going to

retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themlves away from growing old by

doing exercis or jogging, and women put on makeup, hoping to look young. When I told the couple in the

restaurant that I respect the elderly, they got angry becau this caud them to feel they had failed to stay young.

I had told them something they didn’t want to hear.

然而,在美国,人们认为“变老”是一个问题,因为“老”意味着一个人就要退休或者身体不好。在这儿很多人试图通过锻炼或慢跑让自己远离衰老,妇女化妆,希望看起来年轻一些。当我告诉餐馆的那对夫妇我尊敬老人时,他们生气是因为我说的话让他们感觉到他们不再年轻。我说了他们不想听到的话。

After that, I changed the way I had been with older people. It is not that I don’t respect them any more; I still

respect them, but now I don’t show my feelings through words.

在那之后,我改变了与老人之间的交流方式。并不是我从此不再尊敬老人,我仍然尊敬他们,但是我不会通过语言来表达我的感受。

第12练 ud to(解析版)

本文发布于:2023-12-24 22:12:39,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/zhishi/a/1703427160243475.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

本文word下载地址:第12练 ud to(解析版).doc

本文 PDF 下载地址:第12练 ud to(解析版).pdf

标签:可知   妈妈   老人   考查
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 实用文体写作网旗下知识大全大全栏目是一个全百科类宝库! 优秀范文|法律文书|专利查询|