商务英语4单元自测4

更新时间:2023-06-25 21:23:38 阅读: 评论:0

一、选择填空题(每题10分,共5题)
题目1
—Thanks for inviting me, John, but I've already made other plans.
— _________. Maybe another time.
选择一项:
A. I hope you enjoy it
B. That's good
C. Oh! I'm sorry to hear that
dslr反馈
你的回答正确
解析:本题考核表达“回复邀请”的交际用语。第一说话人感谢对方的邀请,并说明不能赴约,听者根据礼貌原则,应该表示遗憾,所以答案是C。
正确答案是:Oh! I'm sorry to hear that
题目2
— I had a really good weekend at the aside.
vios—____________.
选择一项:
A. Oh, that's very nice of you
B. Oh, I'm glad to hear that
C. It's a pleasure
反馈
你的回答正确
解析:本题考核表达“赞赏”的交际用语。第一说话人谈到在海边度过愉快的周末,选项A表示感谢;选项B表示赞赏,选项C表示很乐意,所以答案是B。
正确答案是:Oh, I'm glad to hear that
题目3
The executive team have to hold an urgent meeting ____ they e the bad market feedback.
选择一项:
A. before
B. becau
C. whether
反馈
你的回答正确
译文:因为看到不良的市场反馈,管理团队决定召开紧急会议
解析:主句说明管理团队要要召开紧急会议,从句应该是提供原因。选项A和选项C不符合这个逻辑关系,所以答案是B。
正确答案是:becau
题目4on a night like this
Some of the _____ solutions will support the requirements better at the moment. 
选择一项:
A. property
B. prosperity
C. proprietary
反馈
你的回答正确
译文:目前,一些专有的解决方案能更好地支持这些需求。
解析:property是名词,意为“特性,财产”;prosperity是名词,意为“繁荣,兴旺”;proprietary是形容词,意为“所有的,专有的”。句中被修饰词是名词solutions“解决方案”,所以答案是C。
正确答案是:proprietary
题目5
The instruction describes completely the ____ and its safety basis. 
选择一项:
A. faculty
B. facilitate
C. facility
反馈
你的回答正确
thursday的音标
译文:说明书完整的描述了设备,和它的安全基础。
解析:faculty是名词,意为“才能,全体教职员”;facilitate 是动词,意为“促进,助长”;facility是名词,意为“设备”;本句谓语动词为describe“描述”,并列的宾语是safety basis,描述的是设备及其安全基础,所以答案是C。
正确答案是:facility
二、阅读理解/翻译/完形填空(题型随机)(共50分)
阅读理解:根据文章内容,选择正确答案(每题10分)。
  China has the most franchis in the world but the scale of their operations is relatively small. Each system in China has an average of 43 outlets, compared to more than 540 in the United States. Together, there are 2,600 brands in some 200,000 retail markets. KFC was the most significant foreign entry in 1987 and is widespread. Many franchis are in fact joint-ventures, as at their forming the franchi law was not explicit. For example, McDonald's is a joint venture. Pizza Hut, TGIF, Wal-mart, Starbucks followed a little later. But total franchising is only 3% of retail trade, which eks foreign franchi growth. The year 2005 saw the birth of an updated franchi law, “Measures for the Administration of Commercial Franchi”. Previous legislation (1997) made no specific inclusion of foreign investors. Today the franchi law is much clearer by virtue of the 2007 law, a revision of the 2005 law. The laws are applicable if there are transactions involving a trademark combined with payments with many obligations on the franchisor. The law compris 42 articles and eight chapters.
1. According to the passage, the passage mainly talks about 回答
正确
正确答案是:C
获得2.00分中的2.00分
.
A. the scale of franchising in China
B. the franchi law in China
C. an outline of franchising in China
2. KFC was the 回答
正确
syp正确答案是:A
获得2.00分中的2.00分
foreign franchi to China in 1987 and is widespread.
A. most profound
B. first
C. wealthiest
3. Many franchis are in fact joint-ventures, becau 回答
pelliot正确
正确答案是:A
获得2.00分中的2.00分
.
A. at the beginning stage, franchi law was not so clear
B. at the beginning stage, many franchis could not find the right partners
C. many foreigners were not familiar with Chine culture
4. Foreign franchi grows in China becau of 回答
正确
正确答案是:B
获得2.00分中的2.00分
.
A. the open policy
B. the small amount of retail trade
C. the Chine culture
5. The writer has the 回答
正确
正确答案是:B
获得2.00分中的2.00分
attitude to franchising in China
A. negative
B. positive
有你真好英文C. neutral
反馈
1. 答案:C
解析:这是一道主旨题。根据文章的结构和内容,文章对中国的特许经营做了简单的介绍,既没有片面地讲规模,也没有单方面讲法律,所以答案是C。
2. 答案:A
解析:这是一道细节题。此题信息对应文章的第四句,句中原文中提到KFC进入中国市场,用到the most significant foreign entry“具有深远意义外商进入”,profound与significant同义,所以答案是A。
3. 答案:A
解析:这是一道细节题。此题信息对应文章的第五句,句中提到在外商在特许经营初创的阶段,法律not explicit“不清楚”,本题选项中not clear 与此属于同义词,所以答案是A。
4. 答案:B
解析:这是一道细节题。此题信息对应文章的第七句,句中提到,国内只有3%的零售业,规模很小,所以答案是B。
5. 答案:B
解析:这是一道推断题。文中提到,中国有最多的特许经营店,外商特许经营进入,法律不断完善,因此,对中国特许经营的状况应该持积极态度的,所以答案是B。
口译报名
一、选择填空题(每题10分,共5题)
题目1
—How was your trip to London, Jane?
— ___________.
正确答案是:Oh, wonderful indeed
题目2
—I am going to ask for a pay ri.
—_________.
正确答案是:I think you may talk to your boss
题目3
agency是什么意思
It should ____ that franchising is one of the means available for getting investment money without giving up control of the chain operation and building a distribution system for rvicing it.
正确答案是:be recognized
题目4
The franchisor _____ the franchie should obrve the regulations to make the business go well. 
正确答案是:as well as
题目5
Some in the market now want government _____ in order to reduce costs.
正确答案是:regulation
二、阅读理解/翻译/完形填空(题型随机)(共50分)
阅读理解:根据文章内容,判断正误(每题10分)。
Four Tips for Becoming a Franchie
  If you want to become a franchie, the tips below can help you to find the perfect opportunity.
  Be focusd on your preference. On the stage of decision-making, the bottom line is: Don't rule out a business without learning or eing what the day-to-day will look like. For instance, think about a mom returning to the work force who knows she wants to interact with children on a daily basis. Among the hundreds of options there, she needs to decide if she would like to be hands on as a teacher or if she would rather manage a facility that tutors children in math. Deciding between the two is easy if she considers which day-to-day position she would prefer and how that will impact her other goals.

本文发布于:2023-06-25 21:23:38,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/90/157597.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:答案   选项   文章   进入   描述   经营   应该
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图