因成语专题限时检测(二十一) 阅读理解C篇高分练(二)
(共3篇,限时24分钟)
A
(2019·苏州模拟)One sunny afternoon in the autumn of the year 1861 a soldier lay in a clump of laurel (月桂树) by the side of a road in western Virginia. He lay at full length upon his stomach, his head upon the left forearm.His extended right hand looly grasped his gun. But for the slight rhythmic movement of his back, he might have been thought to be dead. He was asleep at his post of duty. But if found, he would be dead shortly afterward, death being the just and legal penalty for his crime.
The sleeping soldier was a young Virginian named Carter Dru. He was the son of wealthy parents, an only child. His home was but a few miles from where he now lay. One morning he had rin from the breakfast table and said, quietly but gravely, “Father, the Union Army has arrived at Grafton, I am going to join it.”
三亚美食
The father lifted his head, looked at the son for a moment in silence, and replied, “Go, Carter, and whatever may occur, do what you consider to be your duty. Virginia, which you betray, must get on without you. Should we both live to the end of the war, we will speak further of the matter. Your mother, as the physician has informed you, is in a most critical condition; at best she cannot be with us longer than a few weeks, but that time is precious. It would be better not to disturb her.”
So Carter Dru, bowed to his father and left the home of his childhood. By conscience and courage, he was soon well received by his fellows and his officers; and it was to the qualities and to some knowledge of the country that he owed his lection for his prent duty at the extreme post. Nevertheless, he fell asleep, exhausted. What good or bad angel came in a dream to awake him from his state of crime, who shall say? He quietly raid his forehead from his arm and looked between the laurels.
cy啥意思
His first feeling was a keen artistic delight. On the cliff was a statue of impressive dignity. The figure of the man sat on the hor, straight and soldierly. The face of the rider, turned slightly away; he was looking downward to the bottom of the valley.
Broad awake and keenly alive now, Dru cautiously pushed the gun forward through the bushes and covered a vital spot of the horman's breast. A touch upon the trigger (扳机) and all would have been well with Dru. At that instant the horman turned and looked in his direction — emed to look into his very face, into his eyes, into his brave heart.
Dru grew pale; he shook in every limb (肢) and turned faint. His hand fell away from his weapon, his head slowly dropped until his face rested on the leaves in which he lay.
The duty of the soldier was plain — the man must be shot dead. But no — there is a hope; he may have discovered nothing — perhaps he is but admiring the beauty of the landscape. Dru turned his head and looked through the deeps of air downward. He saw some foolish commander was permitting the soldiers to water their beasts in the open!
Dru withdrew his eyes from the valley and fixed them again upon the group of man and hor in the sky, and again it was through the sights of his gun. But this time his aim was at the hor. In his memory rang the words of his father, “Whatever may occur, do what y
ou consider to be your duty.”
He fired.
Ten minutes had hardly pasd when a Federal officer crept cautiously to him.
小班区角
生物小报“Did you fire?” the officer whispered.
“Yes.”
“At what?”
“A hor. It was standing on the rock, pretty far out. You e it is no longer there. It went over the cliff.”
The man's face was white, but he showed no other sign of emotion. Having answered, he turned away his eyes and said no more. The officer did not understand.
油渣怎么做又酥脆“See here, Dru,” he said, after a moment's silence, “it's no u making a mystery. I order you to report. Was there anybody on the hor?”
“Yes.”
“Well?”
“My father.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了富家子弟Carter Dru在父亲的同意下参加了联邦军队并忠于职守的故事。
1. What can we learn from the first paragraph?
A.The soldier was thought to be dead.
B.The soldier was watching attentively.
C.The soldier was punished for his crime.
D.The soldier was sleeping on his duty.
解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“He was asleep at his post of duty.”可知,这
位士兵值勤时睡着了,故选D。
2.What can be concluded from Paragraphs 2 and 3?
A.The father discouraged the son.
B.The son decided to fight for his belief.送花贺卡
C.Both the son and the father survived the war.
D.The mother was critical of her son's decision.
解析:选B 推理判断题。根据第二段中的“Father, the Union Army has arrived at Grafton, I am going to join it.”可知,儿子要参加联邦军队;再结合第三段中的“Go,Carter, and whatever may occur, do what you consider to be your duty.Virginia, which you betray, must get on without you.”可知,父亲鼓励儿子为信念而战斗。由此可以判断,儿子决定为自己的信念而战斗。故选B。