根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When we think about happiness, we usual

更新时间:2023-02-05 06:30:27 阅读: 评论:0

题文

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When we think about happiness, we usually think of something extraordinary, a pinnacle (顶点) of sheer (纯粹的) delight. And tho pinnacles em to get rarer the older we get. 1   I remember playing police and robbers in the woods, getting a speaking part in the school play. Of cour, kids also experience lows, but their delight at such peaks of pleasure as winning a race or getting a new bike is unrerved.For teenagers, or people under 20 the concept of happiness changes.   2   I can still feel the pain of not being invited to a party that almost everyone el was going to. I also remember the great happiness of being invited at another event to dance with a very handsome young man.In adulthood the things that bring great joy—birth, love, marriage—also bring responsibility and the risk of loss.   3   For adults, happiness is complex. 4   But I think a better definition of happiness is “ the ability to enjoy something”. The more we can enjoy what we have, the happier we are. It's easy to overlook the pleasure we get from loving and being loved, the company of friends, the freedom to live where we plea, even good health. While happiness may be more complex for us, the solution is the same as ever. Happiness isn't about what happens to us; it’s the ability to find a positive for every negative, and view a difficulty as a challenge.   5  A.Love may not last; loved ones die.B.For a child, happiness has a magic quality.C.Happiness is the meaning and the purpo of life.D.Being happy doesn’t mean that everything is perfect.E. The dictionary defines “happy” as “lucky” or “ fortunate”.F. It's not wishing for what we don't have, but enjoying what we do posss.G. Suddenly it’s conditional on such things as excitement, love, and popularity. 题型:未知难度:其他题型

答案

小题1:B小题2:G小题3:A小题4:E小题5:F

解析

本文从多种角度,不同的年龄段解释了幸福的概念。小题1:B 根据下一段For teenagers已经本段第2行kids also experience lows说明本段谈论的是对于孩子来说,幸福的含义。故B下符合上下文。小题2:G 根据前句For teenagers, or people under 20 the concept of happiness changes说明对于20岁以下的年轻人,幸福的含义已经发生了变化,变成了爱,流行和兴奋,故G项正确。小题3:A 对于成年人来说能带领快乐的东西也能带领痛苦,接上句bring great joy—birth, love, marriage—also bring responsibility and the risk of loss.说明A项爱不会持久,爱的人也可能死亡,说明A项与上句相符。小题4:E 根据上句happiness is complex幸福是一种很复杂的概念,接下来的E项符合上下文,字典中的幸福就是开心,幸运的意思。根据后半句,我所理解的幸福是…说明E项符合上下文。小题5:F 根据上句it’s the ability to find a positive for every negative, and view a difficulty as a challenge.说明幸福是一个从消极的,有挑战性的东西中找到积极的东西的能力,故F项幸福不是希望得到我们没有的,而是享受我们所拥有的。故F项与上下文相符。点评:本文的话题是“幸福是什么?”此类文章重在把握上下文之间的逻辑关系,通过前后的意思连贯性及细致性用心的答题,定能完成的很好。

考点

据考高分专家说,试题“根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入.....”主要考查你对 [健康环保类阅读 ]考点的理解。 健康环保类阅读

健康环保累阅读概念:

健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

健康环保类文章阅读技巧:

   健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:   第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;   第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;   第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。   从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。【阅读策略】 1、概要(Summarizing):  阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。 2、组织(Organization):  阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

本文发布于:2023-02-05 06:30:27,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/531712.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:选项   短文   中有   两项   填入
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图