题文
阅读理解。 In today's throw-away society, dealing with the city's growing mountain of waste is an increasing challenge for the city council (市议会). Recently, Edinburgh is faced with the problem of disposing of (处理) about 250,000 million tons of waste a year. Despite different ways to dispo of much of it in a green manner-largely through encouraging recycling-its aging facilities such as the Powderhall landfill do not have the ability to deal with it. The European Union (EU) has issued a new policy, regulating how such mountains of waste are to be dispod of. The five councils (Edinburgh, East Lothian, West Lothian, Midlothian and Borders) face fines around £18 million a year from 2013 if they don't increa recycling levels and rely less on landfill. With this in mind, the councils got together with the idea of building a large incinerator plant (垃圾焚烧厂) to burn half of the waste produced in their districts. But this plan fell apart after the change of target levels by a new UK government waste policy which required that no more than 25% of the city's waste should be dispod of in this way by 2025. After the plan was abandoned, a private company which already transported millions of tons of the city's waste by train to a landfill site near Dunbar, offered an alternative solution when it suggested opening a huge waste site near Portobello. Since Powderhall is suppod to clo in 2015, it emed necessary for the members of the Edinburgh Council to accept the suggestion. But soon they turned it down-after 700 local objections reached them-becauit would have meant hundreds of lorries a day making loud noi through heavily populated areas. That still leaves the council with a problem. By 2013, only 50% of 1995 levels of waste will be allowed tobe nt to landfill. Even if recycling targets are met, there will still be a large amount of rubbish to be burnt up.Due to this, Edinburgh and Midlothian councils have now decided to work together to build an incinerator plant as time to find a solution is fast running out. 1. The main way of handling waste in a green manner in Edinburgh is _____. A. recycling B. restoring C. burying D. burning 2. The five councils worked out a plan to build an incinerator plant to _____. A. reduce the cost of burying waste B. meet the EU requirements C. speed up waste recycling D. replace landfill sites 3. The city council of Edinburgh rejected the suggestion to open a huge landfill site near Portobello becau _____. A. it came from a private companyB. the council was not interested in it C. it was not supported by EU D. the local people were against it 4. What is the final decision of Edinburgh and Midlothian Councils? A. To open a new landfill nearby. B. To clo the Powderhall landfill in 2015. C. To t up a plan for burning waste.D. To persuade people to deduce their waste. 题型:未知难度:其他题型答案
1-4: A B D C解析
该题暂无解析
考点
据考高分专家说,试题“阅读理解。 In t.....”主要考查你对 [健康环保类阅读 ]考点的理解。 健康环保类阅读健康环保累阅读概念:
健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。
健康环保类文章阅读技巧:
健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分: 第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容; 第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明; 第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。 从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。【阅读策略】 1、概要(Summarizing): 阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。 2、组织(Organization): 阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。
本文发布于:2023-02-05 06:04:00,感谢您对本站的认可!
本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/521008.html
版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。
留言与评论(共有 0 条评论) |