题文
love charity(慈善) shops and so do lots of other people in Britain becau you find quite a few of them on every high street. The charity shop is a British institution, lling everything from clothes to electric goods, all at very good prices. You can get things you won’t find in the shops anymore. The thing I like best about them is that your money is going to a good cau and not into the pockets of profit-driven companies, and you are not damaging the planet, but finding a new home for unwanted goods.The first charity shop was opened in 1947 by Oxfam. The famous charity’s appeal to aid postwar Greece had been so successful it had been flooded with donations(捐赠物). They decided to t up a shop to ll some of the donations to rai money for that appeal. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross shop, where I always find children’s books, all 10 or 20 pence each.Most of the people working in the charity shops are volunteers, although there is often a manager who gets paid. Over 90% of the goods in the charity shops are donated by the public. Every morning you e bags of unwanted items outside the front of shops, although they don’t encourage this, rather ask people to bring things in when the shop is open.The shops have very low running costs: all profits go to charity work. Charity shops rai more than £110 million a year, funding(资助)medical rearch, overas aid, supporting sick and poor children, homeless and disabled people, and much more. What better place to spend your money? You get something special for a very good price and a good moral n. You provide funds to a good cau and tread lightly on the environment. (08天津卷)小题1:The author loves the charity shop mainly becau of _______.A.its convenient locationB.its great variety of goodsC.its spirit of goodwillD.its nice shopping environment小题2:The first charity shop in the UK was t up to ____.A.ll cheap productsB.deal with unwanted thingsC.rai money for patientsD.help a foreign country小题3: Which of the following is TRUE about charity shops?A.The operating costs are very low.B.The staff are usually well paid.C.90% of the donations are cond-hand.D.They are open twenty-four hours a day.小题4: Which of the following may be the best title for the passage?A.What to Buy a Charity Shops.B.Charity Shop: Its Origin & Development.C.Charity Shop: Where You Buy to Donate.D.The Public’s Concern about Charity Shops. 题型:未知难度:其他题型答案
小题1:C小题2:D小题3:A小题4:C解析
本文主要介绍了慈善商店的基本特色以及慈善商店的创建与发展。小题1:推理判断题。由第一段第四句"The thing I like best about them is that your money is going to a good cau”“我“最喜欢慈善商店的一点是你的钱用于有用的事业可推断出C 项为正确答案。"goodwill”含义为“好意”小题2:事实细节题。由第二段第二、三两句"the famous charity’s appeal to aid postwar Greece had been so successful……”可知第一个慈善商店的建立是为了筹钱援助战后的希腊。而从文章的第一段可知作者是英国人。因此,D 项正确。C项中的"patients”未提。小题3:事实细节题。由第四段第一句"The shops have very low running costs”可知A项正确。"running”相当于"operating”含义为“运营”由第三段第一句中"volunteer(志愿者)"可知B项不正确。由第三段第二句可知慈善商店中90%以上的商品为公众捐赠,但并不能推出是“二手货”,故C 项不正确。D项未提小题4:主旨大意题。本文的最后一句为主题句。由"a good moral n (好的道德感)"和"You provide funds to a good cau(你为一项有意义的事业提供资金)"可知 C项为最好题目。"Charity Shop: Where You Buy To Donate. (慈善商店----一个买东西就相当于捐款的地方。)考点
据考高分专家说,试题“love charity(慈善) sho.....”主要考查你对 [日常生活类阅读 ]考点的理解。 日常生活类阅读日常生活类阅读的概念:
日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。
日常生活类阅读题答题技巧:
【题型说明】该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。 【备考提醒】为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点: 1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。 2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。 3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。 4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。
本文发布于:2023-02-05 05:07:18,感谢您对本站的认可!
本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/507579.html
版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。
留言与评论(共有 0 条评论) |