● DISPLAY● OUR JOURNEYS● 12 April

更新时间:2023-02-04 22:59:07 阅读: 评论:0

题文

● DISPLAY● OUR JOURNEYS● 12 April-29 May 2008Young people explore how they have adapted to life in Oxford.“When I first came here,” says one young African woman, “I just wanted to cry all the time. And now I have learned to laugh again.” Working with photographer Rory Carnegie and writer Nikki van der Gaag, young men and women explore their journey from the time they first arrived in a strange place to where they find themlves today. Organized by The Sunday Times Oxford Literary Festival (10-17 April 2008). Supported by the Maggie Black Trust and Oxford City Council.● ACTIVlTlES FOR CHlLDREN AND FAMILIES● MODERN ART TROLLEY FREEArt activities for children every weekend during the exhibition in the Entrance Space from 2 p. m. to 4 p. m. Just drop in. Children must be led by an adult.● WORKSHOP FOR 8 TO 12 YEAR OLDSThursday 7 April, 10:30 a. m. to 1:30 p. m.Looking at themes from the exhibition and exploring pictures bad ideas through group discussion and using digital cameras. Led by Judie Waldmann.● BOOK LAUNCH FREEThe Drawing Book by Sarah Simblet is a practical approach to drawing the world around you. Sarah Simblet, who teaches at the Ruskin School of Drawing and Fine Art, University of Oxford, will be prent to give a short talk about the development of her book. Special price of£18 on copies purchad in the evening.Booking recommended on 01865 813802● TEACHERS’ EVENING FREEThursday 21 April, 5 p.m. to 7:30 p. m.Lecture by Susan Bright, independent writer and lecturer, at 5:30 p. m. followed by an opportunity to view the exhibition. FREE Education Notes will be provided for teachers attending the evening.● WORKSHOP FOR PRIMARY TEACHERSSaturday 7 May, 10:30 a. m. to 1:30 p. m.Workshop for primary teachers who would like to develop their practical art skill as well as gain an understanding of modern art practice. Led by Judie Waldmann, artist and former primary school teacher.● TALKS AND WORKSHOPS FOR SCHOOL GROUPSExhibition talks and artist-led workshops to create work in respon to the exhibition are available for pre-booked school groups. Suitable for primary and condary schools, to check availability and discuss details call Sarah Mossop on 1865 813816.小题1:If you are a teacher and interested in art, you probably would like to go to ________.A.TEACHERS’ EVENINGB.MODERN ART TROLLEYC.WORKSHOP FOR PRIMARY TEACHERSD.TALKS AND WORKSHOPS FOR SCHOOL GROUPS小题2:What can we learn from the passage?A.Susan Bright will give a short talk at the launch of the Drawing Book.B.Rory Carnegie and Nikki will teach young people how to take photos.C.The workshop led by Judie is intended for the condary school students.D.The children who go to the Modern Art Trolley must be led by an adult.小题3:Which of the following would be the best title of the text?A.FREE JOURNEYSB.SPRING EVENTSC.WEEKEND ACTIVITIESD.ACTIVITIES FOR TEACHERS小题4:The passage makes you believe that __________.A.if you attend “BOOK LAUNCH”, you can get the book at a low price.B.school groups can attend talks and workshops for them at any time.C.almost all the young people have difficulty in adapting to life in Oxford.D.TEACHERS’ EVENING is only accessible to teachers. 题型:未知难度:其他题型

答案

小题1:C小题2:D小题3:B小题4:A

解析

小题1:C 根据文章的“Workshop for primary teachers who would like to develop their practical art skill as well as gain an understanding of modern art practice.”可知C为最佳选项。小题2:D 选项A与“BOOK LAUNCH FREE”中的内容不符;Rory Carnegie和Nikki出现在第一则广告,对照原文可知选项B与广告内容有出入,因为Nikki是一位作家,而不是摄影师。选项C与“WORKSHOP FOR PRIMARY TEACHERS”中的“Led by Judie Waldmann, artist and former primary school teacher.”内容不符;选项D与“ACTIVITIES FOR CHILDREN AND FAMILIES”中的“MODERN ART TROLLEY FREE”中的“Children must be led by an adult.”一致,故D正确。小题3:B 选项A意为“免费旅行”,与广告内容不符;选项C意为“周末活动”,广告的内容不单纯是周末活动;选项D意为“教师的活动”,广告的内容不仅仅是教师的活动;故可用排除法,所以选项B正确。小题4:A 选项A与广告“BOOK LAUNCH FREE”中的内容“Special price of£18 on copies purchad in the evening.”一致,故选项A为最佳答案。其余选项均与相应的内容有出入。

考点

据考高分专家说,试题“● DISPLAY● OUR JOURN.....”主要考查你对 [广告布告类阅读 ]考点的理解。 广告布告类阅读 广告类阅读: 1、品味广告的标题,联系平时所积累的知识,为了解材料大意作铺垫。 2、要特别留意广告中包含的数字、联系人、地址等。 3、要注意文中以黑体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是材料的核心或    至少是一部分内容的概括。

广告布告类阅读特点及解题技巧:

一、广告布告类阅读试题的文体特点: 此类文章不同于其他文体的文章,其目的是为了向读者传输信息,措辞简洁明了,直截了当,一般说来,广告布告类阅读试题具有以下特点:1、选材特点:信息量大,文句精炼,形式灵活,用最少的篇幅表达最大量的信息。2、内容特点:生活化,实用化,多样化,如产品宣传、服务介绍、通知、海报、启示、招生招聘等。3、形式特点:标题醒目,重点突出,条理清晰,常用粗体字或各类项目符号使文章结构更鲜明。4、语言特点:人名、地名、专有名词多;生词多;缩略词、祈使句、省略句多;结构不完整。5、命题特点:主要考察考生提取信息和处理信息的能力,既注重特定细节的筛选、类比、综合,又注重推理判断题的考查,题目设置相对较容易。 二、解题技巧点拨: 阅读这类文章时,也应该在整体把握文章结构的前提下,主要注意细节信息。细节题题干都是相应原文的变形(如同义改写、词性转换等),因此要找到答案一定要找到题干在原文中的出处,再把原文和选项相比较。做题时,根据所提问题用寻读、跳读的方法可达到事半功倍的效果。同时,在阅读时也要特别注意文中以粗体、大写、下划线等方式加以提示的文字,因为这很有可能是文章的核心或某一部分内容的概括。具体答题策略如下:1、先题后文:先读试题,了解考点;明确目的,快速捕捉,获取信息。2、题干定向:根据题干关键词到文中定位答案范围,按照题目顺序依次而下:问题与材料相同:对号入座;问题与原文相同:同义替换、归纳事实等。3、生词模糊:遇到生词;如无关答题,直接跳过;涉及答题,则根据语境、构词法等猜词。4、信息补全:对于影响理解的省略句,可根据语境,将其补全。

本文发布于:2023-02-04 22:59:07,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/420456.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:JOURNEYS   DISPLAY   April
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图