题文
When this story happened, they were working around a very large hou. Their job was to do the cleaning. It was not a difficult job, but sometimes it was a little dangerous, becau they had to walk below where workmen were working. Often the workmen dropped something from the top of the hou many meters high to the ground.One morning Joe was working near the hou with a cigarette behind one of his ears. Suddenly somebody on the top shouted, "Look out!" But Joe did not "look out". He looked up. And as he did so, a long knife misd Joe's head, but it cut off one of his ears. At once he put his hand to one side of his head and cried out, "I've lost an ear. Help! Help!" Jeff ran up to help his friend. "Look for my ear," Joe told him. "It must be on the ground somewhere." Jeff looked everywhere for the missing ear. At last he found an ear on the ground. He picked it up and carried it to Joe. "Here you are," he said, "I've found it." Joe looked at it. "No, that's not my ear." he said, "Mine had a cigarette behind it."小题1:What were Joe and Jeff?A.Soldiers.B.Drivers.C.Farmers.D.Cleaners.小题2:How did Joe lo his ear?A.He cut it off by himlf.B.Jeff cut it off with a knife.C.A falling knife cut it off.D.A cigarette burned it up.小题3: From the passage, we know Joe was not _______.A.strongB.kindC.foolishD.clever小题4:Which is the most possible title for this passage?A.A Lost EarB.A Busy Cleaner C.A Falling KnifeD.A forgetful Man
题型:未知 难度:其他题型
答案
小题1:D小题2:C小题3:D小题4:A
点击查看人物传记类阅读知识点讲解,巩固学习
解析
这篇短文中作者主要描述了城市清洁工在工地上打扫卫生时的潜在危险:其中一名清洁工的耳朵被空中掉下来的一把刀砍掉。小题1:细节理解题。根据短文第一段第二句Their job was to do the cleaning.可知,他们两人是清洁工;故选D。小题2:细节理解题。根据短文第二段中And as he did so, a long knife misd Joe's head, but it cut off one of his ears.一句可知,乔的耳朵是被空中掉下来的一把刀砍掉的;故选C。小题3:推理判断题。根据短文最后乔的话语"No, that's not my ear." he said, "Mine had a cigarette behind it."可知,他是比较愚笨的,耳朵都掉了还在想着他的香烟;故选D。小题4:主旨大意题。根据短文内容可知,本文描述的是城市清洁工在工地上打扫卫生时的潜在危险;结合本文的具体故事可知用“一只丢失了的耳朵”更形象,更能吸引读者;故选A。
考点
据考高分专家说,试题“When this story happ.....”主要考查你对 [人物传记类阅读 ]考点的理解。
人物传记类阅读
人物传记类阅读:本类型选材主要是名人轶事。人物传记的叙述线索也常常以时间为序。内容一般不是一个人的生活流水账,而是选取主人公一些重要的人生阶段或生活片段来展开叙述。阅读时要把握主人公在此阶段发生的事对他本身或他人有什么重要的意义和影响。
本文发布于:2023-02-04 06:55:33,感谢您对本站的认可!
本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/209875.html
版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。
留言与评论(共有 0 条评论) |