阅读理解。 A mother and her young son get into a bus in a small city and sit dow

更新时间:2023-02-04 05:36:49 阅读: 评论:0

题文

阅读理解。     A mother and her young son get into a bus in a small city and sit down. The bus conductor comes to them for their money. The mother says: "I want one ticket (票) to the zoo" and gives him one yuan. The conductor looks at the small boy for a few conds and then says to him,"How old are you, young man?" The mother begins to speak, but the conductor stops her, The boy says: "I'm four at home, and two in the bus." At last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor. 1. Why does the conductor look at the small boy for a few conds? A. She likes him B. She knows the small boy. C. She thinks the boy need to buy a half-price ticket (半价票). 2. Why does the conductor stop the mother and let the boy say? A. The boy's words are interesting B. The mother is a bad mother C. The small boy can tell the truth (真话) 3. At last the mother _________. A. doesn't buy a ticket B. buys a half-price ticket for the boy C. says sorry to the conductor 4. What does the word "conductor" mean? A. 司机 B. 售票员 C. 乘客 5. From the story we can e _________. A. The woman is a good mother. B. When a child is two, he must buy a ticket C. Sometimes a child is more honest (诚实) than his parents

题型:未知 难度:其他题型

答案

1-5         CCBBC

点击查看故事类阅读知识点讲解,巩固学习

解析

该题暂无解析

考点

据考高分专家说,试题“阅读理解。 A mother .....”主要考查你对 [故事类阅读 ]考点的理解。

故事类阅读

故事类阅读:文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

故事类阅读注意:初中生接触到的阅读材料大都是故事类。阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。 特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。 凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。 在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

本文发布于:2023-02-04 05:36:49,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/202172.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:阅读理解   young   son   bus   mother
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图