全国高考英语2卷阅读理解译文及解真题步骤

更新时间:2023-07-22 22:28:13 阅读: 评论:0

全国高考英语2卷阅读理解快门优先是哪个档译文及解真题步骤
B
You can u me as a last resort(选择), and if nobody el volunteers,then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacros(长曲棍球)club.
I guess that there's probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport. She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. I mention the single  team that his kids aren’t even on … At this point the unwilling parent speaks up,“Alright. Yes, I’ll do it.”
I’m cretly relieved becau I know there’s real power in sharing volunteer responsibilities among many. The unwilling parent organizes the meal schedule, nds out emails, and collects money for end-of-ason gifts. Somewhere along the
way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team. The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another ason. Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal.
Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the ason comes to a clo. That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区)as you freely give your time, money, skills, or rvices provides a real joy. Volunteering just feels so good.
In that n, I’m pretty sure volunteering is more of a lfish act than I’d freely like to admit. However, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?研究生中期考核个人总结
24.What can we infer about the parent from her reply in paragraph l?
A. She knows little about the club.
B. She isn't good at sports.
C. She just doesn't want to volunteer.
D. She's unable to meet her schedule.
25.What does the underlined phra“tug at the heartstrings”in paragraph 2 mean?
A. Encourage team work .
B. Appeal to feeling.
C. Promote good deeds.
D. Provide advice.
26. What can we learn about the parent from paragraph 3 ?
A. She gets interested in lacros.
B. She is proud of her kids.
优秀部门获奖感言
C. She’ll work for another ason.
D. She becomes a good helper.
27. Why does the author like doing volunteer work?
A. It gives her a n of duty.
B. It makes her very happy.
C. It enables her to work hard.
D. It brings her material rewards.
答案及解析
24—27CBDB
文章通过做志愿者的经历,得出感悟:热心公益,帮助别人,快乐自己。
24.推理题。做此题时,虽然题目为:What can we infer about the parent from her reply in paragraph l?我们应该回文到第一段,去明确 the parent的相关信息。但the parent的her reply 只是例证,要证明作者的观点。我们应该全文去体会,找到的对应句应该为:In that n, I’m pretty sure volunteering is more of a lfish actthan I’d freely like to admit.对应选项C.
25.猜词题。词不离句,我们找到的对应句为:She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. She may just need a little persuading表明原因:她可能需要一点说服力。She may just need a little persuading点出了结果:所以我再试一次,拉着心弦。tug at the heartstrings(拉着心弦)显然与B项相符。
26.推理题。做此题时,需要对第三段整体理解:父母亲都在分担志愿者责任,在志愿服务做着许多工作。故选D.
27.细节题。the author (作者)like doing volunteer work的原因,对应文章最后一句:However, if others benefitin the process, and睡觉多梦怎么治疗 I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?故选B.
参考译文
“你可以把我当作最后的选择,如果没有其他人自愿的话,那么我会这么做。”这是我向我的孩子曲棍球俱乐部(long曲棍球)提出志愿者要求后,一位家长的真实答复。
我想可能有一些苛刻的工作日程,或是社会的焦虑在加紧帮助一项未知的运动。她可能需要一点说服力。所以我再试一次,拉着心弦。我提到了一位有四个孩子的单亲家长,我谈到了父亲在指导一个孩子根本不参加的团队……此时,不情愿的家长大声说,“好吧。是的,我会的。”
我暗地里松了一口气,因为我知道在许多人中分担志愿者责任是有真正的力量的。不情愿的家长会安排用餐时间,发邮件,并为季末礼物筹款。一路上的某个地方,同一个家长最终成为了团队中一个无价的成员。教练能够专注于孩子们,而其他的父母则可以在下一个赛季摆脱困境。向贪婪的孩子分发切好的橙子就像看着自己的孩子得分一样令人兴奋。
尽管如此,当季节结束时,我们大多数志愿者都会松一口气。这种解脱加上对为什么同样的人会不断回来寻求更多帮助的深刻理解:与社区(社区)联系,因为你可以自由地给予你的时间、金钱、技能或服务提供真正的快乐。志愿服务感觉真好。
从这个意义上说,我很肯定志愿服务比我愿意承认的更自私。然而,如果其他人在这个过程中受益,我也得到了一些奖励,那么我的动机在哪里真的很重要?兵乓
D
Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? It’s turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It depending on NASA HUNCH high school class, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.
世界贸易组织总部HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordon’s students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think they’re clo to a solution(解决方案). “We don’t give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence G
old, a project manager.
“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than‘Are you working towards your goal?’ Basically, it’s ‘I’ve got to produce this product and then, at the end of year, prent it to NASA.’ Engineers come and really do an in-person review, and…it’s not a very nice thing at time. It’s a hard business review of your product.”
经历挫折Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. “The kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I don’t teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.
准绳是什么意思

本文发布于:2023-07-22 22:28:13,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/89/1092560.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:孩子   服务   志愿者   家长   帮助   志愿
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图