河北省邢台市卓越联盟2021-2022学年高一下学期第一次月考英语试题(解析版)

更新时间:2023-06-07 21:27:39 阅读: 评论:0

2021-2022学年第二学期第一次月考
高一英语试题
说明邮递员的英文:1.本试卷共8页,考试时间120分钟,总分值150分。
2.请将所有答案都填涂在答题卡上,答在试卷上无效。
第一局部听力(共两节,总分值30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。
第一节(共5小题:每题L5分,总分值75分)听下面5吸烟与健康段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最正确选项,
并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What is the man going to do on Sunday?
A. Visit his mother. B. Do some gardening C. Move into a new hou.
2.What does the man think the building might be?
A. An apartment building B. A hotel. C. A department store.
3.Where does the conversation take place?
A. In a store. B. In a bank C. In a classroomWhen will the next bus come?
4.When does the conversation probably take place?
A. At B. At 5: C. At 5:
第二节(共15小题;每题1.5分,总分值22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中
选出最正确选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。
5.What's the probable relationship between the speakers?
A. Friends. B. Neighbors. C.Customer and waitress.
6.How will Bill and Mary go home?
A.By busB. By taxi. C. By subway.
If you've ever had the fortune to e morris dancing, you may understand why teenagers aren't rushing to sign up. Putting it clearly, it's not exactly the coolest thing for an 18-year-old to be doing! Why dress up in bells and funny clothes when you could be going clubbing? Or playing sport? Or doing anything el?
However, it would be a great shame to lo such a fun part of England's history and culture. If s important to look after some traditions and customs especially when it's something as harmless and happy as morris dancing. So here's a toast(祝酒)to the next generation of would-be morris dancers!
12.What can we learn about morris dancers?
A.They sing songs about beerThey beat each other with black sticks.
B.They offer handkerchiefs to the audience.
C.They usually drink beer after the performanceWhat difficulty does morris dancing face?
A. It may disappear in futureB. All the dancers are too oldC. It is hard for people to learn.D. Nothing can be done to develop it.
13.What do the questions suggest in Paragraph 4?
A.The young are busy with other things.
B.The young think morris dancing is boring.
C.The young have all kinds of interests in life.
D.The young always like doing the coolest things.
14.What does the author want to express in the last paragraph?
A.Morris dancing brings fun to people.
B.England has rich history and cultureMorris dancing should be pasd down.
C.custodySome traditions are harmless to be pasd down.
1215题答案】ikonos
【答案】12.D13.A14. B 15.C
【解析】
【导语】本文是一篇说明文,介绍了一种英格兰民俗舞蹈一一莫里斯舞。
12题详解】细节理解题o 根据第二段 “The dances are usually performed near a pub so that when they are over, the dancers and audience can sing some traditional folk songs over a pint of beer.(这些舞蹈通常在酒吧附近表演,所以当舞蹈结 束时,舞者和观众可以边喝啤酒边唱一些传统的民歌)”可知,表演结束后,舞者通常会喝啤酒。应选D
13题详解】 细节理解题。 根据三段 高中语文文言文翻译“As the years go by, fewer and fewer young people are joining morris dancing groups. The dancers are getting older and older and if nothing is done to change this trend, the tradition will die out within the next fewdecades.(随着时间的推移,加入莫里斯舞蹈团的年轻人越来越少。舞者们年纪越来越大,如果不采取任 何措施改变这一趋势,这种传统将在未来几十年内消失)”可知,莫里斯舞面临的困境是将来可能会消失。
应选Ao
14题详解】 推理判断题。根据第四段 u Putting it clearly, it's not exactly the coolest thing for an 18-year-old to be doing! Why dress up in bells and funny clothes when you could be going clubbing? Or playing sport? Or doing anything el?(说得清楚一点,这对一个18岁的年轻人来说并不是很酷的事情!当你可以去泡吧的时候,为什么要穿得这么滑 稽呢?是为了运动么还是别的呢?)”可知,第四段的问题说明年轻人认为莫里斯舞很无聊。应选B
cyclobenzaprine
15题详解】 推理判断题。根据最后一段
u However, it would be a great shame to lo such a fun part of England's history and culture. It's important to look after some traditions and customs especially when it's something as harmless and happy as morris dancing.(然而,失去这样一个有趣的英国历史和文化的一局部将是一个巨大的耻辱。照顾好 一些传统和习俗是很重要的,尤其是当它是无害和快乐的,就像莫里斯舞蹈)”可知,最后一段中作者想要 表达的是:莫里斯舞应该得到传承。应选C
第二节(共5小题海小题kfc什么意思2.5反省的意思分,总分值grid12.5分)Benefits of Reading to a Dog
上海东海职业学院
Here are five great reasons why your kid should read to a dog.
Dogs create a stress-free environment
It's hard to be really stresd(焦虑)around a cozy, friendly dog. Classrooms can be ten for kids who aren't great readers or prenters. 16
Your kid wont even know she's building her vocabulary
17 Without even knowing it, she'll be building her vocabulary, becoming more interested in books and improving her oral skills. Kids may also become more active to read aloud in other ttings, as they get better at reading out loud to a dog.

本文发布于:2023-06-07 21:27:39,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/fanwen/fan/78/897079.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

标签:试卷   时间   可知   对话   传统   年轻人   舞蹈
相关文章
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 专利检索| 网站地图